lørdag den 3. januar 2015

Slagtedag



Så er cirklen sluttet.. jeg har nu oplevet livet med høns fra fødsel til død. 

Lige så fantastisk det er at gå og vente i uger på at de søde små kyllinger kommer ud af ægget og endelig holde dem i sine hænder, lige så rædselsfuldt er det også at skulle tage deres liv et halvt år senere. 




På billedet ovenover har jeg just hugget hovedet af min første høne nogensinde. Min sidste rest af uskyld er med sikkerhed borte. Fuld af adrenalin og en mærkelig ubeskrivelig blandet følelse stod jeg og holdt hønen ind mod huggeblokken til den ikke baskede og spjættede mere. Måske lidt skyld, blandet med samvittighed (ikke nødvendigvis en dårlig slags) og lidt tristhed.

Jeg slagtede to haner og to gamle høns for min nabo, hvoraf den ene hane var en naboen fik af mig i den tro at det var en hun.





Det er altså en mærkelig følelse det der med at tage et liv, bare sådan.. men nu er det gjort og jeg føler at jeg har fået en slags ilddåb. Det samme kan siges om min mand, og min veninde.




Vi er jo ingen af os noget der bare minder om professionelle udi i at slagte. Og der er lang vej fra os til Bonderøven endnu. Men et sted skal man jo begynde.

Jeg har kigget lidt nærmere på hvordan Bonderøven har demonstreret hønseslagtningen på tv; et godt tag i fødderne, et gok i baghovedet med den tykke ende af øksehovedet, og af med hovedet, hvorefter hønen holdes ind mod huggeblokken indtil de vilde bevægelser hører op.

Jeg må indrømme, og det er svært at indrømme, at dét at give dem et hårdt nok gok i baghovedet kan være virkelig svært at vurdere!
Den første høne blev helt slap da jeg slog den, men den næste baskede helt vildt så jeg bare måtte få hovedet af den så hurtigt som muligt. Hvad nu hvis jeg har gjort noget forkert? Hvad nu hvis jeg har forårsaget unødig lidelse i de 5-10 sekunder fra slaget til døden?

Jeg fik bagefter at vide at det er normalt og at det er nerverne der gør dette.

Men det var sgu ikke fedt... for hvad ved jeg egentlig om det? Om hvad hønen mærker? Det er ikke nemt at slå hårdt til da hovedet jo sådan set bare hænger og dingler nedad.,




Nå men, vi hang hønsene og hansene i rosenbuerne og gjorde dyppevandet klart. Og hvis vi troede at selve slagtningen var det værste, så tog vi måske fejl... selve plukningen og rensningen er det værste... men på en anden måde; den udmattende, sure måde.








Vi gjorde arbejdspladsen klar med affaldsspande til fjer, afdækning af bordpladen, skarpe knive og en gryde med 65-75 grader varmt vand (som på billedet ovenover ikke kan ses, da den på dette tidspunkt står på komfuret for at varmes op igen).

Fjerene plukkede jeg af ved at føre dem modsat vokseretningen i et ryk. Dog skal man være lidt forsigtig så man ikke kommer til at rive skindet i stykker (som jeg gjorde ved første forsøg). Børnene prøvede også at plukke lidt fjer af, og selvom de ikke fik plukket så meget, så fik de prøvet og det er det som tæller.

Til sidst, inden mørket faldt helt på, rensede vi indmaden ud... og det er helt sikkert den mest beskidte del af arbejdet.

Og her til aften har vi spist ovnbagt unghane. Han var lidt sej, men saftig og lækker :)



10 kommentarer:

  1. Må sige, at jeg synes I er seje! Her har vi fået høns i sommer, men dværghøns "så dem er der ikke noget kød på alligevel" er vores undskyldning allerede, når nogle spørger om de en dag skal spises. Dog er vi forberedte (plus/minus) på, at vi en dag skal finde huggeblok frem. Uha, frygter det lidt og dine ord om usikkerhed og tvivl rammer mig virkelig. Men respekt for jeres arbejde og manglende uskyld herfra. Det er jo livet.....og døden....
    Mange havehilsner fra Katinka

    SvarSlet
  2. Imponerende, at I har opfostret dem og derefter tager dem ind til spisebordet. Må være en dejlig følelse at vide, at det man spiser har man selv passet på og ved, at det har haft et godt liv. Min havedrøm indeholder også høns i fremtiden og der er det også sikkert, at nogle af dem lander på spisebordet. Held og lykke med det videre arbejde :)

    SvarSlet
  3. Trenger du et lån? Send oss ??en remy.credit111@gmail.com e-post (remy.credit111@gmail.com) remy.credit111@gmail.com Hei Hvordan har du det i dag?? Trenger du et presserende lån nå innen de neste 6 timene uten stress eller forsinkelse REMY. CREDIT er her for å løse alle problemene dine i dag, vi gir lån til 2% rente og send oss ??en e-post nå for det presserende lånet dittSend oss ??en e-post email; remy.credit111@gmail.com (remy.credit111@gmail.com)
    e-post email; remy.credit111@gmail.com
    e-post email; remy.credit111@gmail.com
    e-post email; remy.credit111@gmail.com
    e-post email; remy.credit111@gmail.com
    e-post email; remy.credit111@gmail.com
    e-post email; remy.credit111@gmail.com
    e-post email; remy.credit111@gmail.com
    e-post email; remy.credit111@gmail.com
    e-post email; remy.credit111@gmail.com

    SvarSlet

  4. Tilbud om lån til lav rente årligt Bemærk: Vi tilbyder lån til private og kommercielle instanser til en meget lav årlig rente på 2 %. Lånets løbetid er 1 år til 50 års tilbagebetaling. Vi giver lån inden for intervallet $5.000 til $500.000.000. Dette er for at udrydde den voksende historie med dårlig kredit og også for at bringe stabil fortjeneste til både vores virksomhed og vores kunder. Mister du søvn om natten og bekymrer dig om, hvordan du får en lovlig låneudbyder? Kontakt: Scott Loan Agency nu via e-mail: Scottmcallloans@gmail.com
    WHATSAPP:+1 (219)2714465Vi tilbyder lån til lav rente på 2%, og vi tilbyder
    *Personlige lån,
    *Gældskonsolideringslån,
    *Venturekapital,
    *Erhvervslån,
    *Uddannelseslån,
    *Boliglån
    *Lån uanset årsag!"
    For mere presserende information, vend straks tilbage til os. Kontakt os på via: Scottmcallloans@gmail.com WHATSAPP: +1 (219) 2714465

    SvarSlet
  5. Trenger du et nødlån for å betale ned gjelden din eller et egenkapitallån for å forbedre virksomheten din? Har du blitt avvist av banker og andre finansbyråer? Trenger du en lånekonsolidering eller et boliglån? Se ikke lenger, for vi er her for å legge alle dine økonomiske problemer bak oss. Kontakt oss på e-post: {larrybright424@gmail.com} Vi tilbyr lån til interesserte parter til en rimelig rente på 2 %. Området er fra 5 000,00 euro til 100 000 000,00 euro

    SvarSlet
  6. Vi tilbyr lån og finansielle tjenester av alle slag. Våre lån veldig fra bedrifter til personlige lån eller lange eller korte løpetider med gunstige renter (2%). Vår låneprosess er veldig rask og pålitelig med garantier. For mer informasjon om våre tjenester, besøk oss på vår e-post; { pedrosalvador346@gmail.com } vennligst gi oss beskjed om hvor mye lån du trenger og ønsker varigheten på lånet. Vi håper å høre fra deg. Du kan sende en melding til e-postadressen

    SvarSlet
  7. Hei mine damer og herrer, Trenger du økonomisk hjelp? Jeg er Susan Benson. Jeg er en utlåner og også en finansiell konsulent.

    Trenger du et bedriftslån, privatlån, boliglån eller et lån for å fullføre prosjektet? Hvis svaret ditt er ja, vil jeg anbefale deg å kontakte firmaet mitt. Vi tilbyr alle typer lånetjenester, inkludert langsiktige og kortsiktige lån, sikrede og usikrede lån og mange flere. For mer info, skriv til oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller send meg en melding direkte på WhatsApp via: +447360502110 og motta et svar på et øyeblikk.

    Et lån fra et realistisk og kompetent selskap er det du trenger for å nå målet ditt. Vi er et omfattende finanstjenesteselskap og vi er forpliktet til å hjelpe deg med å oppfylle alle dine ambisjoner. Vi er spesialister på å tilby strukturerte økonomiløsninger til enkeltpersoner og bedrifter på den mest effektive og raskeste måten.

    * Du kan søke om lån når som helst og hvor som helst.
    * Fleksibelt beløp - Du bestemmer selv hvor mye du vil låne.
    * Rask direkte finansiering - Motta lånet ditt innen 24 timer etter godkjenning.
    * Fleksibel rente på 3 %.
    * Høye godkjenningsrater
    * Fleksibel tilbakebetaling - Du skal velge tilbakebetalingsdato, enten ukentlig, månedlig eller årlig for en varighet på 1-30 år.
    * Enkel online søknad.
    * Personlig veiledning og ekspertise.
    * Ingen skjulte kostnader

    Ikke gå glipp av en mulighet på grunn av mangel på økonomi. Ta kontakt med firmaet mitt nå, vi kan hjelpe deg med et lån fordi vi har hjulpet en rekke enkeltpersoner og organisasjoner som har hatt økonomiske vanskeligheter over hele verden

    For mer informasjon om lånetilbudet vårt, send oss gjerne din låneforespørsel via
    E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Formidlere/konsulenter/meglere er velkomne til å ta med sine kunder og er 100% beskyttet. I full tillit vil vi samarbeide til fordel for alle involverte parter.

    SvarSlet
  8. Hei, mitt navn er Claudia Klein, jeg er finansansvarlig, jeg gir lån og andre finansielle tjenester og representerer Spotcap Global Financial Services.

    Spotcap Global Financial Services er et omfattende og pålitelig låneselskap og vi tilbyr alle typer lånetjenester som; Personlig lån, bedriftslån, boliglån og mange flere. Hvis du har et stort behov for lånetjenester, vil jeg råde deg til å kontakte firmaet mitt via | spotcapglobalservices@gmail.com | eller send en tekstmelding på WhatsApp via: +31642117819 | og ha et lån på kontoen din innen 24 timer fordi vi tilbyr utmerkede lånetjenester over hele verden.

    Vi tilbyr både langsiktige og kortsiktige lån, sikrede og usikrede lån, og du kan også låne opptil 15 millioner euro til en rente på 3 % årlig med en nedbetalingstid på 1 til 30 år. Mitt firma vil hjelpe deg å nå en rekke mål med et bredt utvalg av låneprodukter.

    Jeg erkjenner at det å få et lovlig lån alltid har vært et stort problem For enkeltpersoner som har økonomiske problemer og trenger en løsning på det, synes mange mennesker det er så vanskelig å få egenkapitallån fra sine lokale banker eller andre finansinstitusjoner pga. høy rente, utilstrekkelig sikkerhet, gjeld i forhold til inntekt, lav kredittscore eller andre årsaker

    Ingen flere ventetider eller stressende bankbesøk. Vår tjeneste er tilgjengelig 24/7 - du kan få et lån og fullføre transaksjonene dine når og hvor du trenger det

    Vi tilbyr 24 timers lånetjenester i verdensklasse. For spørsmål/spørsmål? - Send en e-post til | spotcapglobalservices@gmail.com | eller send en tekstmelding på WhatsApp via: +31642117819 | & Få svar umiddelbart

    Din familie, venner og kolleger trenger ikke å vite at du har lite penger, bare skriv til oss og du vil motta et lån.

    Din økonomiske frihet er i dine hender!!

    SvarSlet
  9. Behöver du ett lån akut? Beviljar vi privatlån? företagslån? bostadslån? gårdslån? utbildningslån? Debet konsolideringslån? lastbilslån? billån? hotelllån? refinansiera lån? och mer skuld? startlån? .Vi erbjuder med 2% ränta! Kontakta oss via: (challotloan@gmail.com )
    Krediterbjudande

    SvarSlet
  10. Har du akut brug for et lån? Bevilger vi personlige lån? erhvervslån? boliglån? landbrugslån? uddannelseslån? Debet konsolideringslån? lastbil lån? billån? hotellån? refinansiere lån? og mere gæld? startlån? .Vi tilbyder med 2% rente! Kontakt os via: (challotloan@gmail.com)
    Kredittilbud

    SvarSlet