lørdag den 4. maj 2013

Roser på vej!


Nu kan jeg ånde frit igen.. om ikke andet indtil den næste eksamensopgave skal skrives. Men i mellemtiden kan jeg endnu engang få lov til at vende min opmærksomhed mod min nu noget forsømte og opmærksomhedskrævende have.

Forleden sad jeg og min kære veninde (jep, den samme veninde jeg også har skrevet om før) og bestilte roser fra rosertilhaven.dk.

Nu vil alle have roser, så ca. 50% af alle (de bedste) roser var allerede udsolgt. Vi fik dog fat i nogle gode og fine sorter, så det var ikke helt af helvede til. Pardon my french.
Billederne jeg har fundet, er så ikke mine egne, men en dag vil det være.

Dette er hvad vi fik...Ghislaine de Féligonde - historisk rose fra 1916, bliver 120 cm høj og kan bruges som klatrerose. Knopperne er kobberfarvede og blomsten bliver mere og mere rosafarvet. Rosen har næsten ingen torne og er meget vinterhårdfør.
Alchymist er en klatrerose jeg valgte, fordi den skifter enormt meget farve undervejs fra knop til den er næsten afblomstret. Desuden er det ret smart at den kan lide at bo i skyggen (hvilket jeg unægteligt har en del af i min have). Står den for meget i solen forsvinder de kønne farver til fordel for en bleg rosa.
Cinderella er en 150 cm høj buskrose, som har en kraftig duft, som er lidt æbleagtig. Det gør ikke noget :) Og når den nu har vundet en masse forskellige guldmedaljer, så må der vel være noget ved den.
Clair Renaissance bliver 100 cm høj, og blomstrer fra juni til frosten kommer.
Elfe er en smuk klatrerose, som jeg er helt vild med, og heldigvis en af dem jeg ønskede mig. Især fordi farven er elfenben, med grønne toner i.

Flora Danica får store blomster op til 10 cm i diameter. Den holder enormt længe i buketter og dufter dejligt.
Kronprinsesse Mary Castle bliver 80 cm høj og får smukke hvide/grønne/gule blomster. Denne var faktisk også en af dem jeg ønskede mig.
Memoire bliver 70 cm høj og får også store blomster på 11 cm i diameter. De dufter ikke så meget, men ser godt ud.
No Memory var også en ønskerose, som dufter lidt hen af lime og har en fantastisk blåviolet farve. Den bliver 80 cm høj.

Nu er det lidt svært for mig at gennemskue hvordan det kommer til at se ud i mit bed, så jeg lavede en knap så elegang løsning på paint.
Det giver mig selvfølgelig ikke nogen idé om hvordan det kommer til at se ud.. det er blot så jeg ved hvilke der skal stå bagerst og hvilke forrest.

Glædelig forår!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar