lørdag den 1. juni 2013

Maj gik hurtigt sin vejNu er jeg ved at sprænges af behov for at skrive og vise billeder af min have, så grøn som aldrig før! Den værste del af eksamenerne er overstået og jeg har igen tid til at gå og nusse om haven, plante ud og glæde mig.Bare fra i går til i dag synes jeg der er sket enormt meget! Georginerne, ranunklerne og prydtobakken har fået blomsterknopper.
På billedet ovenover kan du se at min terrasse er fyldt med krukker og urtepotter. Forrest står der en lille skov af basilikum. Jeg har endnu ikke nået at få sat alle stiklingerne i forskellige potter, men selvom nogle af dem står tæt i en af potterne, så er de ikke døde endnu.
Bagved er der krukker med citrontimian, lavendel, rosmarin, marokkansk mynte og nogle små spirer af løvemund.
...og en lidt anden vinkel, så også prydtobak, oregano, chokolademynte, georginer, gladiolus og en hel masse andet selvsået fra sidste år kan komme med.
Ahhh :) jeg elsker min lille, skrånende, skyggefulde have. De hvide blomster til venstre er akeleje. Dem plantede jeg sidste år; blomsterne blev klippet af og roden og resten af planten blev sat i jorden.
Rosenbedet er sprudlende aktivt. Sidst jeg skrev et indlæg om roserne, var de blot stubbe.
Drivhuset rummer nu fem tomatplanter (dem jeg såede i marts) og desuden tre agurkeplanter, som var en gave fra naboen. Tomatplanterne er nu ca. 40-50 cm høje. Måske mere... de ligger sig lidt hen af jorden, nogle af dem.
Udenfor drivhuset er krukkernes indhold nu endnu mere vildt og velsmagende, og friske krydderurter er heldigvis ikke længere en sjældenhed i vores mad.
Endnu et "beauty-shot" af haven.. og ja, den er enormt skrånende mod venstre. Men jeg lægger knap mærke til det mere alligevel.
Bedet bagerst (til venstre for drivhuset) er fyldt med jordbær. Ja, de jordbær har lavet så mange babyer så jeg nu har fyldt et nyt areal på størrelse med det oprindelige med jordbær. Jeg har egentlig købt frø til at så en gul jordbærsort, men det må blive næste år. Bagerst kan man også se de to slags blåbær. Yderst til venstre, midt i jordbærrene, har jeg i hast plantet en hvid ribs. Men det er okay for min skyld at ribs og jordbær vokser hulter til bulter.
Closeup af jordbærblomsterne.
Lækkerheds-katten pryder havebordet.
Under mit lille krogede piletræ vokser der forglemmigej, kærmindesøster, pyntejordbær, skvalderkål, brændenælder og andet mærkeligt.
Se! Georginen får snart blomster!
Akeleje


Kærmindesøster

Kærmindesøster og forglemmigej har jeg altid forvekslet med hinanden, men nu har jeg lært forskellen; Kærmindesøster er en staude som hvert år kommer med smukke blå og hvide blomster og brede, hjerteformede blade.


Forglemmigej

Forglemmigej frøsår sig selv hvert år og får smukke lyseblå, hvide og gule blomster, og slanke blade.
Denne smukke blomst ved jeg endnu ikke hvad hedder, men jeg er ret sikker på at det ikke er den man kalder mandstro. Kender du navnet på den?
Nåh, disse smukke æbleblomster er desværre ikke fra min have. Men da jeg kan stå fra min have og glo misundeligt og længselsfuldt hen på dem, så siger jeg det er gyldigt at have dem med her.
Men når jeg en dag får en stor have, så skal jeg have sådan et smukt gammelt æbletræ. :) *drømmer*
Pæon. Den første blomsterknop.
Hjørnebedet er vildt og voldsomt blevet overtaget af salvien fra sidste år. Jeg har desuden plantet nogle "udendørs" tomatplanter (også en gave fra naboen), Eau de Cologne-mynte, blåregn, og hvad jeg tror er en lille brudeslør-busk fra sidste år.
Og lige lækkerheds-katten igen, som desuden prøver at ignorere mig på fuld skrue... for han er jo vild når han er udenfor. Fat det nu, menneske...

6 kommentarer:

 1. Den der du ikke tror hedder mandstro, ved jeg heller ikke hvad hedder - men den ligner en som jeg ét år havde én af i mit bed, nu er den over det hele og ret så svært at komme af med.. Jojo, den har nogle fine blå blomster, meeeen..

  SvarSlet
  Svar
  1. Okay, den breder sig, men hellere den end skvalderkål og brændenælder, for at være helt ærlig. Jeg elsker lidt vildskab og tilfældighed i haven. :)

   Slet
 2. Din blå blomst som ikke er en Mandstro er en Knopurt eller om du vil en Kornblomst :)

  SvarSlet
 3. Hold nu op en vanvittig flot kat du har :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :) det er ikke for ingenting han bliver kaldt for lækkerheds-katten ;) Men han ved det vidst også selv, den lille diva hehe..

   Slet