mandag den 1. juli 2013

Nekrolog for Micha


En kat er ikke bare en kat, og Micha var ikke bare et kæledyr.

Derfor vil dette blog-indlæg være til ære for Micha, som boede hos min veninde og nabo.Micha startede sit liv på en gård, hvor hun passede sig selv. Hun havde derfor næsten ingen kontakt med mennesker, udover de tilfældige børn som klappede hende.
Hun blev gravid inden hun var fyldt et år, og 14 dage efter fødselen af 4 killinger, blev hun flyttet til lejligheden ved siden af min.
Jeg bad om at få hende og hendes nye killinger flyttet hjem til mig. Her tilbragte hun og de tre overlevende killinger ca. tre måneder, indtil de var store nok til at flytte hjemmefra.

Micha og hendes ene killing, Silas, flyttede til deres nye hjem, kun 50 meter herfra.
I dag blev Micha ramt af en bil. Slaget var desværre dødbringende, da det ikke kun var knogler, men også hendes hoved og nervesystem som tog skade. Dog måtte hun til dyrlægen og have hjælp med at dø en smertefri død.

Børnene sagde farvel (og det gjorde de voksne også). Vi plukkede blomster og pakkede hende pænt ind i et pudevår.Silas viste ingen interesse for hende. Han forstår måske ikke at hun er død. Først om nogle dage vil han begynde at mærke at hun mangler.
Silas blev det grin vi havde brug for i dag. Det lettede på den trykkede stemning.
Vi kommer til at savne dig Micha.

Selvom du til tider var en strid madamme, med nåle på poterne, så var du en dejlig kat, som lærte at blive kærligere med tiden.

Og Silas var næsten stor nok til at vinde slåskampene mod dig.
Hvil i fred.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar