mandag den 17. februar 2014

Spørgsmålet om de små spirer


Jeg har et lille dilemma...

Jeg vil gerne, meget gerne!! i gang med at så og se frøene spire, så jeg kan få noget grønt liv omkring mig.

Men samtidig har jeg ikke lyst til at mine små spire-babyer skal blive nogle skvattede nogle, som ikke kan tåle at komme ud at stå, fordi de har stået i en varm og vindstille stue i de første uger af deres liv.

Det betyder at de aller helst burde stå i mit drivhus... og der er der jo for koldt endnu.
Så jeg læste rundt på forskellige havesider omkring kunsten at varme drivhuse op. Man kan få dyre drivhusvarmere til mange tusind kroner, som tilsluttes el. Man kan få små opvarmere, drevet på naturgas, til under 1000 kroner (nok mere min kop te), og så var der også en del som har skrevet om at bruge stearinlys og petroleumslamper.
...og hvis man nu lige ser bort fra brandfare og den slags, så kunne det måske være at det kunne virke... om ikke andet så som en midlertidig løsning.
I dag satte jeg alle mine spirelinger ud i drivhuset og forsynede rummet med 5 telys og en petroliumslampe. Og desuden termometeret fra køleskabet :)
Mens solen skinnede kom vi op på 19 graders varme. Det var næsten lige før det var for meget.Ved 17.30 tiden, da solen var væk, var temperaturen faldet til 11-12 grader. I nat kommer der frost, så der tør jeg ikke lade spirerne stå ude i drivhuset, men det meste af dagen kan de sagtens stå i drivhuset. Med hjælp fra lidt ekstra stearinlys.

Hvis du har andre erfaringer, med at opvarme drivhuse, så del endelig i kommentarfeltet :)


Fortsat godt forår!

2 kommentarer:

 1. Hej Stella

  Dit drivhus ser da fint og tæt ud, så den lovede lette nattefrost, den er da vel ikke kommet ind der?

  Et enkelt stearinlys kan ellers ofte være nok! Ikke så meget den lille varme det giver, men mere den luftcirkulation den skaber.

  Held og lykke med de små spirer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have for feedback Karsten :) det giver mig lidt mere mod på at fortsætte projektet.

   Slet