torsdag den 7. marts 2013

Mine hønsedrømme for 2013

Jeg har i mange år ønsket mig nogle høns i en hønsegård; æg og måske en lørdagskylling i ny og næ. Indtil videre har det ikke været muligt. Grunden hertil er blandt andet fordi hønsenet er så forbandet dyrt, at man skulle tro forhandlerne mistænker os for at bygge biler af det.
En anden grund er at jeg nu har boet her i bygden i to år; første år var jeg-magter-intet-andet-end-at-falde-til-ro året. Andet år var hvad-kan-lade-sig-gøre-i-min-have året. Så i år må blive mit store-flyvske-drømme-om-stor-hønsegård-og-smukke-wyandotter-høns år. Nu får vi at se om det sker.

Kommende hønsegård

På fællesområdet, et stenkast fra min have, har jeg fået lov at anlægge en hønsegård. Til højre i billedet kan man lige skimte hjørnet af min nabos hønsegård. Her, midt i det hele, står allerede en masse trådhegn og gamle pæle, som i teorien godt kan bruges i første omgang. Noget af det.

Ja, jeg ved det godt.. man kan få begynder hønsehuse/gårde/fræsere til begynderen som mig.. men det gider jeg egentlig ikke. Enten skal det være ordentligt, med god plads, ellers skal det slet ikke være.


Min idé om den perfekte hønsegård

Dette er hvad jeg ville elske at kunne give mine fremtidige høns! Masser af plads!
Der er ikke noget der gør mig mere trist end dyr, som er her på menneskers præmisser og derfor må leve med at bo indelukket og småt. Igen lytter jeg ikke til hvad eksperterne siger om pladskrav; for mig ville 4 kvm. til 4 høns være yderste smertegrænse. Det ville svare til at smide en landbo i en lille 12 kvm. københavnerlejlighed uden eget køkken.

Det er udelukket.

Men jeg ved at hønsenet er afsindigt dyrt, og derfor er denne idé heller ikke realistisk. Jeg tror jeg må starte med en enkelt gård, hvilket sådan set også er fint nok, da der er plads nok til fire høns på ca. 32 kvm. Idéen er at lade hønsene skifte mellem de to gårde, så områderne kan nå at komme sig lidt, i ny og næ.

Så.. hvad gør jeg så? Jeg ved at pæle ikke behøver at koste mig en formue; enten finder jeg dem på genbrugspladsen, eller også er der den mulighed at bruge de 10-20 cm tykke ukrudtstræer, som vokser over det hele. Det behøver ikke at koste noget :)

Men hønsenet, damn you.. skal jeg bestille og have leveret 30 meter 180 cm højt hønsenet, vil det koste mig lidt over 1000 kr. hvis det også skal leveres. Til dette projekt skal der både være hegn hele vejen rundt, gravet ned OG over hovederne på hønsene. Det bliver immervæk en del; to, måske tre ruller.
Wyandotter, den gode begynderhøne. Det er fint med mig. De ser smukke og søde ud. Dem skulle vi nok kunne få glæde af.

Marts; Vi sætter pæle op og bruger det hønsenet der ligger til rådighed
April; Jeg køber et hønsehus på DBA (jeg har set et fint lille et) til 1200 kr. (piv, det er dyrt).
Maj; Jeg køber en rulle hønsenet og sætter op omkring og over den ene gård, og håber på det vil række.
Juni; Jeg køber tre Wyandotter-høns, foder og halm og håber på det bedste.

Glædelig forår til alle!

2 kommentarer:

 1. Hej Stella

  Jeg donerer gerne et lille beløb til dit forhavende. Selvfølgelig mod at høre mere om din have og høns og så videre ;-)
  Hvordan kan du modtage pengene?

  Venlig hilsen
  Frederik

  SvarSlet
 2. Hej Frederik!

  Hold da op! :D Tusind tak! Jeg er lidt rundt på gulvet her over dit tilbud.. det er nok noget af det sødeste jeg længe har hørt!

  Skal vi ikke aftale at vi snakker videre om det på FB? :)

  Og igen, tusind tak :D jeg skal selvfølgelig holde dig og alle andre opdateret.

  SvarSlet