mandag den 15. april 2013

20 graders vidunderlig varme!!!


Jeg er i den syvende himmel, hvis det udtryk kan bruges om en kuldetræt og vinterdeprimeret havenisse som  mig!
I dag var der dejligt varmt og jeg kunne derfor intet andet end at tage ud i haven og gøre mig nyttig. Det var meget kontrastfyldt så meget energi jeg har haft i dag, i forhold til de noget koldere dage for bare en uge siden.
Min terrasse fik en kærlig omgang; der har hobet sig en del pap, småpinde, gamle plasticpotter, ukrudt og andet skrammel i løbet af efteråret og vinteren.
Jeg skar alt væk imellem rillerne med en gammel urtekniv.
...og resultatet blev ret godt efter fejningen.
Havekatten Balder sørgede for at underholde mig ved bl.a. at gå i vejen for mig, spæne som en galning hen over pæonerne, rode rundt i drivhuset og vise andre katte hvem der bestemmer. Ham kan jeg altid stole på er ved min side her i haven.
Nu har jeg sat mine grønne fødselsdagshortensia ud ved drivhuset, og så håber jeg de kan holde til temperaturforholdene. Jeg har sat hortensiaen på skyggesiden af drivhuset da de vidst nok ikke er så glad for direkte sol.. det synes jeg bestemt at Frk. Plum fortalte om på et tidspunkt. Jeg gav desuden min hortensia noget beriget spagnum i sit plantehul, da jeg ved at den tåler både sur og basisk jord, (det er jo derfor de kan skifte farve), og jeg mener bestemt at spagnum har en lav pH.
Her er min venindes kat Micha, og naboens kat Pjuske (som gemmer sig i havepejsen), på besøg. De er faktisk søstre, men det har de glemt alt om. Der var tyk pels og sure kattelyde... men det spolerede ikke vores hygge. :)

Og nu kan jeg med rette sige godt forår til alle!

2 kommentarer:

 1. Godt forår til dig!
  Jeg vidste ikke det med Hortensiaen, gad vide om det er derfor mine gik ud, for de stod i direkte sol.. Jeg troede det var fordi jeg glemte at vande dem.. Måske det har været en kombi af de to..

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kunne jeg forestille mig, at det er derfor. Den udfordring jeg har nu med mine hortensia er om de kan klare at de nu ikke står i konstante 20-23 grader mere.. Jeg tror ikke man bliver nødt til at vande dem altid... bare det første år eller så, indtil deres rodnet selv kan sørge for vandforsyningen. :)

   Slet